Vi fandt nogle store og flotte træer - men vi kunne ikke komme i nærheden af dem på grund af de mange brandenælder, som stod side om side og helt op i 1 meters højde.
Så vi måtte cykle lidt rundt for at finde nogle som vi rent faktisk kunne komme til. Der er hyld rigtig mange steder, og vi endte med at finde et par rigtig gode steder.
Børnene blev udstyret med hver deres saks og en pose og så gik vi igang med at plukke/klippe hyldeblomster.
Det var en rigtig hyggelig tur, og vi kunne tage hjem med 3 poser fyldt med hyldeblomster.
Så skulle vi have lavet saft!!
Sophia er vild med at klippe - så det var jo oplagt at give hende til opgave at klippe blomsterne fra stilkene. Det handler om at få så lidt at stinklerne med for at få den bedste smagsoplevelse.
Sophia og jeg klippede og klippede og hyggede os med at tælle samtidig. Der skal 50 store skærme til én portion.
Victor stod for at skære citronerne i skiver og få dem lagt ovenpå blomsterne.
Både Mathilde, Victor og Sophia syntes det var sjovt at lave hyldeblomstsaft.
Blandingen blev sat i køleskabet i 3 dage hvorefter det blev siet.
Her er noget af det færdige saft.
Måske vi fik lavet lige i overkanten af hvad vi selv kan drikke.
Men så er det jo herligt, at have venner og familie.
Man kan jo spørge sig selv, hvor vi bruger så meget tid på at lave noget, som bare kan købes i butikkerne. Både Nicolas og jeg kan godt lidt tanket om, at vores børn ved hvordan tingene laves. Hvordan man laver saft, hvordan man laver marmelade, brød osv. Ganske enkelt en bevidstgørelse af, at tingene ikke bare "kommer fra supermarkedet". Samtidig med at når vi laver tingene selv, ved vi i et større omfang hvad det indeholder.
Her er opskriften på hyldeblomstsaft.
50 store blomsterskærme
3 økologiske citroner
50 gram citronsyre (købes billigst i Matas)
2 kg sukker
2 liter vand.
2 tsk. vanillesukker eller en stand vanille.
Bring vandet i kog. Tilsæt sukke og lad det blive opløst heri før du tilsætter blomsterne, citronsyre og vanillesukker.
Blandingen sættes køligt i 3 døgn - evt. i køleskabet.
Efterfølgende sigtes det gennem et klæde.
Hældes på rene flasker eller i poser og kommes på frost.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar