søndag den 21. juli 2013

Amerikanske pandekager

Her er en opskrift som du bare må prøve - den er simpel, lækker og et sikkert hit hos både store og små.
Efter at vi var i USA i 2007 fik ordene vafler og pandekager en helt ny betydning. Det var en af de ting som de virkelig formåede at maksimere "over there".
Efter lidt søgen har jeg nu fundet en opskrift som jeg har revideret lidt.....og nu kan vi også få pandekager "here in Aalborg".

Der skal bruges "selvhævende mel" i opskriften. Dette produkt kan købes, men du kan også sagtens selv lave det.
Jeg laver en stor portion og har det stående i et glas - men du kan også bare lave en portion i den mængde du skal bruge.

Selvhævende mel:


600 gram hvedemel
6 tsk. bagepulver
3/4 tsk. salt

Bland det hele grundigt og hæld det i en tætsluttende beholder.
Det er vigtigt at du sigter bagepulveret.

Amerikanske pandekager:

 Pisk 6 dl. mælk og 3 æg
- jeg bruger past. æg og hvorfor gør jeg så det?? Ganske enkelt for at være helt sikker på, at der ikke er nogen der for salmonella-forgiftning. Jeg har en tendens til at stege/bage tingene for meget når der er æg i, for at sikre mig, at alle bakterierne er døde. Det resultere ofte i, at mine pandekager fx. bliver lidt for bagte. Så for at sikre mig at pandekagerne ikke bliver for mørke og der samtidig ikke er nogen der bliver syge på den bekostning bruger jeg past. æg


 Tilsæt:
450 gram selvhævende mel
175 gram sukker
3 tsk. bagepulver

Det hele piskes sammen til du har en homogen masse.


Dejen skal stå og hæve i ca. 1 time


Dejen vil boble op og danne et tykkere lag øverst.
Tag en ske og rør det igen til en homogen masse.


Så skal pandekagedejen på panden.
Her må man lige prøve sig lidt frem. Det er vigtigt at finde den rigtige temperatur. Jeg fandt frem til, at det bedste resultat fremkom ved 5. Her blev de hverken for lyse, brune eller ligefrem sorte.


Så er der pandekager.
Jeg har lavet 2 størrelser.
Så er der bare tilbage at sige velbekomme - og uhmmmmm

1 kommentar:

  1. Der bliver ca. 20 pandekager ud af den portion hvis man laver dem på alm. brunch pandekage str.

    SvarSlet